Newage Photography Forum: Oameni - Newage Photography Forum

Jump to content

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Oameni Cum sa fotografiem oamenii?

#1 User is offline   Adryan 

 • Administrator
 • PipPipPipPipPip
 • View gallery
 • Group: Root Admin
 • Posts: 506
 • Joined: 22-April 09
 • Gender:Male
 • Location:Bucuresti
 • Model Camera Foto:Nikon D3, D3s

Posted 26 May 2009 - 01:08 AM

OAMENI

Daca studiati fotografia de calatorie veti fi surprinsi de cat de des veti recunoaste tara, chiar un anumit oras, doar privind oamenii din poze. Poate fi ceva la fel de evident ca imaginea unei garzi la palatul Buckingham sau un portret al unei persoane in fata turnului Eiffel. Dar si alte forme mai comune de imbracaminte pot da o idee despre locatie mai ales combinate cu arhitectura.

Gratie nu numai calatoriilor noastre, ci si televiziunii, ziarelor si revistelor, multe colturi ale lumii ne sunt acum mai familiare. Fotografii care, in trecut, ar fi fost aparitii fascinante ale unor locuri exotice sunt in pericol sa devina biete clisee, dar adaugarea oamenilor in aceste vederi le poate scoate din banal.

Majoritatea localnicilor nu sunt deranjati sa fie fotografiati si unii, cum ar fi garzile in uniforme, chiar o asteapta cu placere.

Intotdeauna sa cautati detaliul neasteptat care ofera cheia locatiei. Poate fi o firma pe o usa sau un detaliu al unei cladiri, chiar ceva lumesc ca o reclama. Imbracamintea, ca si lumina generala a fotografiei, ofera o idee buna despre clima locului.

Ganditi-va la unghiul de fotografiere cand faceti acest gen de fotografii. Poate se merita sa va ghemuiti si sa faceti fotografia din jos in sus. Va face oamenii sa para mai dominanti decat daca ii fotografiati de sus. De asemenea, ganditi-va daca e mai bine sa ii aveti in mijlocul cadrului sau intr-o parte. In ultima varianta, daca aveti auto-focus iar aparatul vostru are buton de blocare automata a expunerii, mai intai indreptati aparatul spre oameni, apasati pe jumatate declansatorul si tineti-l in aceast pozitie pentru a salva setarea, apoi indreptati aparatul in pozitia dorita si realizati fotografia.

OAMENI IN CAMPUL MUNCII

Cand calatoriti, fotografii bine realizate cu oameni in mediul lor de munca pot veni in completarea imaginilor peisagistice si adauga o extradimensiune jurnalului unei calatorii. Aceste fotografii vor oferi deseori o patrundere mai intima in esenta locurilor vizitate si va pot arata ce este special intr-o regiune anume. Pot fi dispuse intr-un album alaturi de fotografiile de peisaj, cele arhitecturale si cele de familie. Imagini cu fabrici sau ferme ce ofera vizite organizate, chelneri servind intr-un restaurant preferat sau un centru de mestesugarie cu obiecte neobisnuite acestea toate pot capta esenta calatoriei si pot servi ca referinta utila mai tarziu.

Daca activitatea pe care o desfasoara oamenii este foarte amanuntita si migaloasa, incercati sa va apropiati pentru a vedea ce fac. Nu le stati in cale, devenind un obstacol, caci ar putea refuza fotografierea.

Daca sunteti in interior si lumina este slaba puteti avea nevoie de flash. Incercati sa-l indreptati in tavan sau sa-l dispersati. Nu e nimic mai rau decat o explozie violenta de lumina puternica a blitzului care supraexpune prim-planul dar lasa fundalul intunecat si de nepatruns. Fiti atent si la fundal; ce aduce in plus fotografiei? Ofera vreo informatie despre activitatea in curs de desfasurare sau este un fundal simplu si util?LOCALNICIOamenii vor aduce un plus de culoare fotografiilor de voiaj, mai ales cand sunt expusi mai multi, unul langa altul, punand accent pe peisaj, pe arhitectura sau pe mare. O serie de fotografii ale unor oameni dintr-o localitate pot portretiza viata din acea regiune. Pentru a intra in spiritul activitatilor locale, apropiati-va, astfel incat oamenii sa fie asociati cu ce fac si cu mediul in care traiesc.

Cand fotografiati straini, politetea e cheia. Daca oamenii sunt abordati de o maniera prietenoasa si linistitoare, doar cel mai recalcitrant va avea obiectii in a fi fotografiat. Totusi retineti ca in anumite parti ale lumii nu e recomandabil sa fotografiati omenii sau chiars sa-i desenati. In unele culturi si civilizatii exista credinta ca daca sunt fotografiati li se fura sufletul. Oricat de stranie ar parea aceasta parere, e important sa o respectati. Protestele voastre ar inrautati situatia.Ar fi mult mai productiv sa gasiti un reprezentant al autoritatii si sa va folositi abilitatile diplomatice pentru a va linisti si convinge subiectii sa va dea consimtamantul. In multe cazuri, o asemenea abordare, insotita poate de un mic cadou, va va ajuta. O metoda foarte eficienta e sa le oferiti o fotografie Polaroid cu portretul respectiv.

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous usersaparate foto digitale